Blog

21.4.2015

Návšteva biofestivalu Evolution 2015

O víkendu 17.-19.4. byl na výstavišti v Praze v Holešovicích biofestival plný odborných přednášek, dobrého jídla a inspirace. Kdo tam byl, určitě neprohloupil. Já se nejvíce těšila na přednášky Dr.Fořta, Dr.Hnízdila a prof.Strunecké. Jediné, co mě na přednáškách mrzelo, bylo to že byly dost krátké. Program celého festivalu byl tak plný, že každý měl maximálně hodinku. Ale nějaké nové informace jsem stihla pochytat!

Další kapitolou bylo dobré jídlo, které bylo všude kolem. Ochutnávky byly všude, kam se jen člověk otočil. Velký výběr byl v raw kuchyni, kterou ještě tak moc probádanou nemám. Ochutnala jsem semínkové chlebíčky s chilli pomazánkou a posypanou klíčky z ředkviček, dále také čoko-chilli nepečené kuličky, ale úplně nejlepší byl raw štrůdl! Na ten musím sehnat recept. Vyzkoušela jsem také všemožné druhy fair trade čokolád.

Mimo chytrých knížek, jsem si domů odvezla spoustu materiálů a pár dobrot. Například se mi líbila česká firma Amylon, která začala nabízet své výrobky v bio kvalitě. Instantní věci nejsou favoriti zdravé kuchyně, ale rozhodla jsem se vyzkoušet jejich puding a těsto na celozrnnou pizzu.

Celý festival bych zhodnotila kladně, vstupné nebylo vysoké, program bohatý a zdrama voda v malých lahvičkách také potěšila. Malé mínus bych snad vytkla jen tomu, že každý ze stánkářů a většina přednášejících měla za cíl prodat a to bylo lehce otravné. Ale chápu, protože mít stánek na tak velkém festivalu musí stát celý majlant.20150417_150524 image

 

20150418_11333620150417_153930

 

« zpět